T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜSKÜDAR - İstanbul Üsküdar Lisesi

Nedim GÜNEY - Okul Müdürü

1962 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamladı. 1985 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Halen Anadolu Üniversitesi Uluslarası İlişkiler bölümünde öğrenimine devam etmektedir

 

1986 yılında öğretmen olarak Kadıköy Mehmet Beyazıt Lisesinde göreve başlayan Nedim GÜNEY, sırasıyla; Üsküdar Mihriban Suat Bedük İlköğretim Okulunda Müdür Yardımcısı ve Müdür, Üsküdar İcadiye İlköğretim Okulu, Üsküdar Sultantepe Ortaokulu ve Üsküdar Burhan Felek Anadolu Lisesinde müdür olarak yöneticilik görevlerini ifa etti.

 

Çeşitli kademelerde yürüttüğü idari görevlerinin yanı sıra, eğitim öğretim, mesleki gelişim, değişen liderlik kavramları, inovatif düşünme, yönetim becerileri, kariyer rehberliği, eğitimde girişimcilik üzerine yerel, ulusal ve uluslararası projeler planlayarak koordinatörlüğünü yapmıştır.

 

Görev yaptığı okullarda önemli sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerde bulunan Güney; Ulusal ve Uluslararası etwinning, commenius, erasmus, kardeş okul gibi projelerin yürütücülüğünü yapmıştır. Bu projeler kapsamında Avrupa Birliği sınırları içerisinde 50’ye yakın okulla partner olarak iş birliği, ortak çalışma imkanları ve tecrübe paylaşımı sağlanmıştır. Proje, etkinlikler ve çalışma hayatı ile ilgili çok sayıda Başarı Belgesi ile ödüllendirilmiştir.

 

Ülkemizde, alanında isim yapmış bilim insanlarını öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile bir araya getiren Güney, bu kapsamda geniş katılımlı webinar, seminer ve yıl boyunca devam eden eğitimler planlayarak yürütmüştür.

 

Eğitim-öğretimin her aşamasında görev yapan bireylerin desteklenmesi, motivasyonun artırılması ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi için ulusal ve uluslararası projelerin başarılı bir şekilde yürütülmesi ve yaygınlaştırılması için çalışmalarına devam etmektedir.

 

2019 yılında İstanbul Üsküdar Lisesi’nde Okul Müdürü olarak göreve başlayan Nedim GÜNEY, evli ve dört çocuk babasıdır.