İstanbul Üsküdar Lisesi

İcadiye mah. Barışık sk. No18 Fıstıkağacı/Üsküdar/İstanbul
Vizyon
Öğrencilerimizi, sağlıklı iletişim kurabilen, ulusal ve evrensel değerleri özümsemiş, özgüveni tam, sorumluluk alabilen, bilimsel ve analitik düşünceye sahip, teknolojiye hakim, üretken ve yaratıcı, araştırma yapmaya ve öğrenmeye meraklı, Atatürk ilkelerine, demokratik ve laik cumhuriyete sahip çıkan, insana, topluma ve doğaya saygılı bireyler olarak yetiştirmektir.
Misyon
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Amaçları ve Atatürk İlkeleri doğrultusunda, iktisadi, sosyal ve kültürel bakımdan tam donanımlı, çağdaş uygarlığı özümsemiş seçkin bireyler yetiştirmektir. Hedefimiz milli ve manevi değerlere saygılı, ulusal kimlik ve evrensel kişilik lazanmış, ülke geleceğini biçimlendiren bireyler yetiştirmektir.
ÜNİVERSİTE GİRİŞ SINAVLARINDA GURUR TABLOMUZ (İLK 1000)

1. Zeynep Reyhani YILMAZ (Türkiye 39. su)
2. Gökçe Bâlâ BULUT (Türkiye 71.si)
3. Zeynep İlayda ZAFER (Türkiye 179.su)
4. Nesligül ALPTEKİN (Türkiye 192.si)
5. Ebru İZCİ (Türkiye 251.si)
6. Yeşim ZENGİN (Türkiye 420.si)
7. Belen GÜNDOĞDU (Türkiye 748.si)
8. Nensi GÜZEL (Türkiye 793.sü)
9. Zeynep Gizem ÖZDEMİR (Türkiye 801.si)
10.Enfal Elgörmüş (Türkiye 946.sı)

Okulumuz 2010 - 2011 Eğitim - Öğretim yılında Avrupa Birliği Ağ Bağlantılı Eğitim Projesinde pilot okul olarak yer almıştır. Bu projedeki başarısından dolayı, Avrupa Birliği içerisinde 2011- 2014 yıllarını kapsayan "ITEC" Eğlenceli Eğitim Ortamları, yenilikçi pedegoji anlayışı ile uygulanan proje için tekrar pilot okul olarak seçilmiştir.

Okulumuzun eğitim-öğretim başarısının yanı sıra, basketbol, voleybol, hentbol, satranç, tiyatro, halk oyunları, müzik, resim ile sosyal ve eğitsel faaliyetlerde de kendisinden söz ettirmeyi başarmıştır.

Başka bir deyişle, "İstanbul Üsküdar Liseli olmak ayrıcalıktır..."

Yatakhane Koğuşu :7
Öğretim Şekli :Tekli
Pazartesi - Perşembe: 08:00 - 15:05
Cuma: 08:00 - 15:10
Dogalgaz
İngilizce ve Almanca
Ulaşım
Üsküdar meydandan metro ya da Kadıköy/Ümraniye yönüne giden araçlara binerek fıstıkağacı durağında indiğinizde, okulumuz 5dk.lık yürüme mesafesindedir. Üsküdar-Çekmeköy metro hattında fıstıkağacı metro istasyonu ile okulumuz bitişiktir.
İcadiye mh. Barışık Sk. No:18 Fıstıkağacı/Üsküdar/İstanbul
Okulumuz Üsküdar İlçe merkezine 1,5 km mesafededir.
Kontenjan Bilgileri
2023 - 2024 eğitim öğretim yılı 9.sınıf 150 öğrenci - 5 şube - 30 kişilik şube mevcutları
Futbol, Basketbol, Voleybol, masa Tenisi, Satranç, Badminton